Vmusic » Specials » Runescape
Vmusic: Informatie van A tot Z

Runescape: Tips en Skills

Runescape is een massive online 3D spel wat beheert wordt door Jagex Ltd. In Runescape kun je allemaal vaardigheden beoefenen, deze heten Skills. Wat ook belangrijk is in het spel, is geld maken. In deze special worden verschillende manieren besproken om geld te maken in Runescape en de meest belangrijke skills uit het spel uitgewerkt! Voor meer informatie over deze onderwerpen, raadpleeg mijn andere artikelen (onder aan de pagina).

Runescape: Tips om geld te verdienen!

Green Dragons

Green dragons zijn draken die je kunt vinden in de Wilderness en in de Chaos tunnels. Alleen members kunnen deze monsters doden! Green dragons zijn een van de meest gebruikte en zeer effectieve manier om snel geld te maken in Runescape. Met een relatief laag Combat level van 79 zijn deze niet lastig te doden. Als de draken sterven laten ze altijd 1 Dragon Bone en 1 Green Dragonhide achter. Een Dragon bone kost op het moment zo'n 2000gp per stuk en de Green dragon hides 1500-2000gp per stuk! Dit is dus een snelle manier om geld te krijgen! Ongeveer 300k per uur verdien je hier mee!

Clue Scrolls

Clue Scrolls kunnen een verspilling van tijd zijn, of het beste wat je ooit overkomen is. Sommige monsters laten heel soms een Clue Scroll achter als ze sterven. Op deze Clue Scrolls staan aanwijzingen naar een verborgen schat. Als je deze schat vind, kan er van alles en nog wat in zitten. Soms een bronze platebody, en soms zelfs 3e Age Armour. 3e Age Armour is tussen de 20-100 mil en is dus zeker waard wat tijd aan te besteden!

Nature Running

Met Nature running valt ook heel veel geld mee te verdienen. Hop eerst naar world 36. Koop nu bijvoorbeeld 1k Pure Essence, nadat gedaan te hebben koop je een Nature talisman of tiara. Als je Summoning level hoog genoeg is, koop dan nu een Graahk pouch en een aantal duel rings. Er zijn verschillende manieren om snel bij de Nature altar te komen. Withdraw eerst een volle inventory Pure essence en zorg dat je een tiara of talisman bij je hebt.

Runescape Skill: Magic

Magic

Magic is een van de belangrijkste vaardigheden in Runescape. Met Magic, letterlijk vertaald Magie, kun je allemaal handige dingen doen. Je kan je karakter bijvoorbeeld teleporteren naar verschillende plaatsen in Runescape. Monsters doden met "Damage Spells" en geld verdienen door "Alchemy".

Trainen van Magic

Magic is op verschillende manieren te trainen, je kunt bijvoorbeeld monsters gaan doden met de eerder genoemde "Damage Spells". Deze methode is best handig als je niet zoveel geld hebt in het spel. De monsters die je dood kunnen waardevolle spullen achterlaten als ze sterven en op deze manier krijg je dus makkelijk je geld van je toverstenen terug.
Je kan ook ervoor kiezen om naar veel verschillende plaatsen te teleporteren, dit is een snelle maar zeer dure techniek!

Runescape Skill: Ranged

Ranged

Ranged is net als Magic, een van de meest effectieve manieren om schade toe te brengen aan monsters of andere spelers in het spel. Slechts weinig spelers weten hoe effectief het kan zijn om je Ranged level omhoog te krikken!

Trainen van Ranged

De beste manier om je Ranged level snel omhoog te krikken en veel experience te verkrijgen, bestaat niet! Er zijn zoveel verschillende manieren om effectief Ranged te trainen. Van level 1-10 is het handig om op kippen te schieten, kippen maken nauwelijks schade op jezelf, maar zijn goede experience op zo een laag level en de veren kun je voor flink wat geld verkopen!Level 10-20 is het makkelijk om op koeien verder te trainen, ook deze zullen je niet makkelijk vermoorden en de huiden en vlees dat deze achterlaten als ze sterven zijn ook leuk geld om weer pijlen van te kopen! Ga vanaf level 20 experimenteren met wat goed werkt voor jou! Het verschilt voor iedereen.

Runescape Skill: Cooking

Cooking

Cooking is een van de belangrijkste skills in Runescape. Je kunt het eten dat je kookt gebruiken om je Hitpoints weer te verhogen zodat je niet sterft! Dat is dus handig onder gevechten met spelers of monsters.
Als beginnende Cooker zul je merken dat je nog zoveel kunt koken en nog best vaak iets aanbrand. Hoe hoger je level wordt, hoe meer dingen je succesvol kunt koken. Je zult ook minder etenswaren aanbranden.

Runescape Skill: Woodcutting

Woodcutting

Met de Woodcutting, letterlijk vertaald houthakken kun je verschillende "Logs"' krijgen. Logs zijn stukken hout die je van de boom afgekapt hebt. De logs die je verzameld kun verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om er pijlen van te maken of ze in de brand te steken om je Firemaking Skill te trainen. Woodcutting is bij veel Quests een van benodigheden om hem te kunnen volbrengen, nog een reden om Woodcutting te trainen!

Runescape Skill: Mining

Mining

Mining is een belangrijke skill in Runescape. Met mining kun je veel geld verdienen. Het doel van Mining is om "Ores" te verzamelen. Ook kun je, samen met je Smithing Skill zelf Armour maken. Veel Quests hebben ook als benodigheden Mining nodig! Kortom, genoeg redenen om Mining te trainen.
Schrijf mee!